Viborg Rideklub

Koldingvej 215, 8800 Viborg

info@viborgrideklub.dk

HVAD FÅR DU SOM OPSTALDER I VIBORG RIDEKLUB???

 • Opstaldning i dejlige, lyse og moderne stalde
 • 3 gode ridehaller samt 5 fine udendørsbaner
 • Fantastisk varieret skov med mange ridestier
 • Kompetent undervisning uanset dit rideniveau
 • Mange sjove aktiviteter for alle aldersgrupper.
 • Gode fold muligheder for din hest.

STØT VIBORG RIDEKLUB VIA DIN ELREGNING

DRF-Live - her finder du starttider til stævner

Åbningstider

Man - tors: 07.00-22.00

Fredag: 07.00 - 21.00

Lørdag, søndag og helligdage : 07.00 - 19.00

21-05-2020: Tilmelding til ponylejre

Skal du med alle dine ridevenner på en af VIRs ponylejre i år? Så læs videre. Gå ikke glip af din bedste, sejeste, sjoveste, hyggeligste og mest lærerige hesteoplevelse i 2020.

Du er sammen med ”din” pony/hest og dine ridevenner nærmest 24 timer i døgnet. Du rider og får en masse udfordringer,  vi arbejder i stalden, vi fodrer, vi er på tur (storelejr), vi holder en masse forskellige konkurrencer og
vi hygger MAX!!!!

Du bor på VIR i medbragt telt/campingvogn eller i cafeteriet (ved minilejr). Du lærer en masse og du får en masse nye venner. Der vil være undervisning, underholdning, opvisninger, games med og uden pony, aftenhygge med bål og du ser hvad der sker på VIR, på helt andre tidspunkter end du er vant til - kort sagt: Du får en oplevelse du ALDRIG glemmer.

Overnatning: Man skal ikke bekymre sig om, hvis man ikke kender nogen og derfor ikke har én at sove sammen med. Meld til alligevel og så finder vi i fællesskab ud af det. Der kommer en liste rundt med navne og tlf. numre, og så I ringer bare sammen og aftaler nærmere. Måske kunne I lige mødes på VIR  et par gange inden lejren, for at lære hinanden at kende. Det går som regel MEGET hurtigt J Overnatning skal i hvert fald IKKE være grunden til, at I ikke melder til J

MINILEJR = Ca. 4-7 år: Lørdag d. 20/6 kl. 9.00 til søndag d. 21/6, kr. 550,-
Hvis du har egen pony, som er fast opstaldet på VIR, er prisen kr. 450,-
Forælder kan bo med på lejren for kr. 200,- inkl spisning.


JUNIORLEJR = Ca. 8-11 år: Lørdag d. 27/6 kl. 10.00 til tirsdag d. 30/6, kr. 1.400,-
Hvis du har egen pony, som er fast opstaldet på VIR, er prisen kr. 1.200,-
Forælder kan bo med på lejren for kr. 300,- inkl spisning.


STORELEJR = Ca. 12-16 år: Tirsdag d. 4/8 kl. 10.00 til fredag d. 7/8, kr. 1.600,-
Hvis du har egen pony, som er fast opstaldet på VIR, er prisen kr. 1.400,-
Prisen er inkl. ”hemmelig udflugt”
J

Ponyer/heste der ikke er opstaldet fast på VIR er også velkomne. Kontakt Helle for pris mm. Rytter skal være medlem af VIR. Der er voksne tilstede hele tiden på alle tre lejre. Man er max. 2 ryttere om den samme elevpony/hest.
 

Tilmeldingssedler findes på opslagstavlen i forhallen. VIGTIGT: Rådfør dig med din underviser om, hvilken lejr der passer til dig, da det ikke så meget er alder det kommer an på, men hvor rutineret man er. Udfordringerne skal jo helst ikke blive alt for store, men være lige tilpas.

Sidste tilmelding lørdag den 23/5 til alle 3 lejre 

Her finder du tilmeldingsblanket til henholdsvis mini-, junior- og storelejr

Spørgsmål på sms/messenger til: Minilejr: Tia 2890 4375, Junior- + Storelejr: Helle 2256 2864

Nyhedsbrev maj

13-05-2020

Undervisning
Statsministeren har igen talt, men der blev ikke ændret meget for vores situation.
Vi skal stadig holde os inden for grænsen for en forsamling på ti personer, men vi må rykke lidt tættere sammen og kun holde en meters afstand til hinanden.

Vi fortsætter således med de nuværende regler, men jeg har dog aftalt med Helle og Tia at vi skal have miniridningen i gang i fuldt omfang igen i den kommende weekend.
Det kræver flere opsadlingspladser udenfor og at undervisningen flyttes fra ponybanen og ned på begge dressurbaner, men det kan løses – nærmere detaljer kommer fra Helle og Tia i løbet af ugen – så mangler vi vist snart kun at få gang i ryttermærkeundervisningen igen.

Folde
Vi er blevet opsagt på Bents folde langs Egeskovvej, fordi museet skal lave arkæologiske forundersøgelser på en del af arealet.
Det betyder også, at den fremtidige anvendelse af foldene skal aftales med Phillipsen gruppen og de er heldigvis meget forstående overfor vores foldsituation.
Vi kan blive på de folde, som museet ikke skal arbejde på, og når museet er færdige med deres arbejde kan vi ”rykke” tilbage igen i fuldt omfang, indtil byggeriet skal i gang.
Hvornår det sker er mere usikkert, men vi ved at planklagenævnet har udsat deres svar med et halvt år, så det bliver sandsynligvis ikke før engang i løbet af første del af 2021.

I forbindelse med opsigelsen af arealerne har jeg igen været i dialog med kommunen og Idrætsrådet og den gode nyhed er, at de stadig gør, hvad de kan for at hjælpe os, men at vi fortsat mangler svar fra naturstyrelsen, inden der kan etableres folde i arealerne nord for Viborg Rideklub.

Flere opstaldere har ytret ønske om, at vi holder en lille ”markvandring”, hvor vi går hen for kigge på arealerne og taler om mulighederne. Det må så blive i juni, når statsministeren forhåbentlig føler sig tryg nok til at flere end ti personer må forsamles samme sted – alternativt må vi holde den af flere gange i mindre grupper.

Generalforsamling
Det har stadig ikke været muligt at afholde generalforsamlingen. Vi må vente og se hvilke begrænsninger, som kommer i juni, men jeg tænker, at vi skal finde en vej, så vi kan afholde generalforsamling inden sommerferien.

Baner
Risgaardens Maskinstation har igen udført mirakler på vores ridebaner og drænet dressurbanen for vand.
Desværre har det også betydet at hr og fru And måtte flytte fra dressurbanerne og ned i mosen, men her er der til gengæld rigeligt med vand.
Endelig har Rene fået de sidste stumper hjem, så han kan blive færdig med at etablere lys på ponybanen.

Kommende arrangementer
Sidst i maj får vi besøg af Kenneth Damgaard, der afholder dressurkursus den 23. og 24. maj. Derudover er Niels langt med forberedelserne til årets træningslejre for både junior/youngrider og seniorerne.
Ud over Niels´s ekspertise kommer eksterne undervisere som berider Kenneth Damgaard, berider og dressur dommer Carsten Bach Pedersen og international dressur dommer Anne Mette Binder. Til springningen kommer enten danmarksmester Thomas Dresler eller international rytter Martin Neergaard, men springningen er dog kun for de unge, imens der igen i år bliver et aftenarrangement for seniorerne.
Niels arbejder også med en clinique, hvor vi forhåbentlig kan overtale Hasse Hoffmann til at komme, men i givet fald er det for en større forsamling og så kan det jo først blive, når ”Søren og Mette” atter tillader at mange mennesker kan forsamles på samme sted.

Elevponyer og -heste
Endelig mangler vi akut heste og ponyer til vores elevafdeling.
Med venteliste til at starte ridning i Viborg Rideklub, har vi brug for flere.
Desværre er der ikke mange til salg og dem der er, lader sig let sælge. Det har naturligvis betydning for prisen, som i mange tilfælde har fordoblet sig det sidste års tid, hvis der er tale om heste og ponyer som er nogenlunde ridelige.
Ja faktisk oplever vi også, at der bliver krævet høje priser for heste og ponyer, som først skal i et optræningsforløb ved vores elever.

Har I kendskab til egnede heste og ponyer, må I meget gerne sige til. Endelig hører det med til historien, at når vi bliver nødt til at betale noget mere for heste og ponyer, end vi tidligere har gjort, kan det desværre få den konsekvens, at det kommer til at koste lidt mere at gå til ridning i fremtiden, men den første udfordring er naturligvis at finde hestene og ponyerne og få dem købt. 

 

Mvh.

Palle JaKobsen
Formand

Læs mere

Vi mangler elevponyer/heste

06-05-2020

 

Udlån din hest eller pony til elevafdelingen på Viborg Rideklub

Kunne du tænke dig at have din hest eller pony opstaldet på et sted med:

 • 3 ridehaller
 • 4 ridebaner med sand og 1 med græs
 • Rigtig mange aktiviteter af forskellig art (undtagen i Corona-tiden!)
 • En stor elevafdeling
 • Plads til 102 heste/ponyer
 • Et dejligt fællesskab med mange ligesindede
 • Dygtige og engagerede undervisere

og har du udfordringer med:

 • Tiden til at ride og passe din hest/pony
 • Ordentlige ridefaciliteter

så er her en mulig løsning:

 • Udlån din hest eller pony til elevafdelingen på Viborg Rideklub for min. 1 år ad gangen
 • Du har mulighed for at få part på din egen hest, hvor du får undervisning 2 gange om ugen + kan ride på søndage og helligdage mellem kl. 9 og 13
 • Du betaler ”kun” for en halvpart efter gældende priser
 • Viborg Rideklub betaler for dyrlæge, pasning af tænder, sadelmager, smed osv. (Kontrakt udfærdiges)

Viborg Rideklubs elevheste og ponyer har følgende vilkår:

 • Opstaldet i halmbokse, der opfylder 2020 kravene
 • Kommer dagligt på fold sammen
 • Bliver passet med smed og dyrlæge inkl. tænder
 • Får tilpasset sadel af sadelmager
 • Rideklubbens personale fodrer, muger og giver wrap ved hestene
 • Elevheste og ponyer rides max. 3 gange dagligt, og de har min. 1 ugentlig fridag

Så hvis du har en pony, der er over 120cm i stg, og din pony eller hest ikke er over 16 år, så KAN den være egnet til at kunne bruges i elevafdelingen. Du skal kunne acceptere, at der er andre, der rider på den. Ring gerne og få en fremvisning af vore faciliteter og en snak med Helle Maagaard, der leder vores elevafdeling. Helle har mobil 2256 2864, og du kan ringe hverdage mellem k. 08.00-12.00 eller sende en sms.

 

 

Læs mere

Jeg støtter Viborg Rideklub

27-04-2020

 

Vi har pt. indsamlet 37.250 kr. ved salg af hjælpepakkerne til fordel for Viborg Rideklub.

1000 tak til dem der har støttet - vi håber mange flere vil være med smiley

Du finder dem der har støttet klubben her, og du finder hjælpepakkerne her.

 

Mange af jer har tilkendegivet at I gerne ville betale for april måned. Dette sætter vi naturligvis stor pris på, men rent praktisk har dette ikke været muligt.

Til gengæld har vi lavet nogle hjælpepakker som du kan købe, og derved kan du hjælpe klubben med at få noget af det tabte retur.

Hjælpepakkerne finder du her: https://viborgrideklub.dk/events

Det er også muligt at købe hjælpepakkerne uden at være logget ind, så man kan også hjælpe selvom man ikke er medlem, ligesom man skal være velkommen til at købe mere end en hjælpepakke ????

Ønsker du at støtte klubben anonymt eller med et andet beløb end det hjælpepakkerne giver mulighed for, kan du indbetale det beløb du ønsker at støtte med via Mobil Pay på nummer 66790. Vi kan desværre ikke tilbyde at man bliver nævnt på hjemmeside og Facebook med denne løsning.

Ønsker du at bidrage som firma, kan du sende os en mail på info@viborgrideklub.dk med oplysninger om beløbet du ønsker at bidrage med, CVR nr., firmanavn, adresse og mailadresse – så sender vi dig en faktura.

 

- Din rideklub med din hjælp -

Læs mere

Opstart af elevafdelingen

24-04-2020

Kære medlemmer

Nu lukker samfundet mere op og vi er gået i gang med det forberedende arbejdet til genstart af elevafdelingen.
I den forbindelse har jeg kontaktet Dansk Rideforbund, som henviser til Politiets covid-19 Hotline og den har jeg ringet til for at få præciseret, hvad vi må og hvad vi ikke må.

Politiet siger, at vi må være forsamlet op til ti personer på samme sted. Der kigges ikke på matrikkelnummer, men på om der er en forsamling på mere end ti personer tæt på hinanden og direkte adspurgt siger Politiet, at det betyder, at der kan være ti personer i hvert staldafsnit, i hver ridehal, på hver fold, på hver ridebane og så videre, men ligger ridebanerne op ad hinanden, skal vi naturligvis sørge for, at eventuelt tilskuere eller andet er adskilt, så der ikke opstår en utilsigtet samling af mere end ti personer på samme sted.
Politiet siger også, at vi skal bruge håndsprit, gøre fælles redskaber rene efter brug, holde afstand og opfordre til, at syge ikke kommer i lubben.
Politiet har ingen problemer med, at der rides i hallerne, bare der ikke er mere end ti personer i hallen ad gangen. Om der foregår undervisning i hallerne, har Politiet ingen holdning til, men Politiet siger dog, at der er idrætsgrene som ikke dyrker indendørs idræt.

Med samtalen med Politiet in mente, har Viborg Rideklub derfor besluttet, at vi genoptager undervisningen i elevafdelingen og holdundervisningen i privatafdelingen. Vi starter lørdag den 2. maj med miniridning.
Der kommer holdlister fra Tia og Helle senest fredag. Samtidig kaldes alt personale tilbage fredag den 1. maj og så håber vi, at der bliver lempet yderligere, så vi kan gennemføre stævner og ridelejrene hen over sommeren, så det økonomiske tab kan holdes på de cirka 125.000 kroner, som er tabt i april - og forhåbentlig mindre, hvis i hjælper ved at købe støttepakker https://viborgrideklub.dk/nyheder/57 

For at undervisningen i elevafdelingen og holdundervisningen i privatafdelingen kan gennemføres indenfor Politiets regler, øger vi antallet af tilladte personer pr. staldafsnit, pr. hal og pr. bane til syv personer – eksklusive personale. På den måde behøver personalet ikke tælle personer, før de kan gøre deres arbejde. Samtidig bliver størrelsen på holdene tilpasset, så de kan afvikles inden for persongrænsen. Det betyder, at hold med unge ryttere, som har behov for hjælpere, bliver små og hold med rutinerede ryttere, som er selvhjulpne, kan være større.

Vi opfordrer stadig til, at der ikke kommer flere end nødvendigt i rideklubben og at man tager hjem igen, når undervisningen er overstået og hjælpemidlerne er rengjorte og hængt på plads. I den forbindelse kommer der nærmere anvisninger fra Helle, der bliver hængt op i forhallen, i stalden, på Facebook, ved banerne og så videre.

Endelig minder jeg om, at elevhestene har været på en lang og måske velfortjent forårsferie. Det betyder også, at undervisningen i starten bliver tilpasset hestenes ferieform, så vi ikke får uhensigtsmæssige skader.

God weekend

Palle Jakobsen
Formand for Viborg Rideklub

Læs mere

Aktivitetsplan

22-12-2018

Aktivitetsplanen er fælles for alle udvalg og indeholder alle aktiviteter der planlægges over året. Kontakt webmaster hvis du har et arrangement der skal på oversigten. Du finder aktivitetsplanen her.

Læs mere

VIBORG RIDEKLUB PÅ FACEBOOK

Sponsor

Sponsor

Sponsor

Sponsor

Sponsor